A szerzőről

Facebook oldalam

Youtube csatornám oldala

TikTok csatornám oldala

Kedves Látogató!

dr. Juhász Dávid vagyok. 

 

Amióta az eszemet tudom, szeretek küzdeni és tanulni.

  • Küzdöttem már az egyetemre való bejutással: hetente kétszer vettem külön kémia órákat, hogy biztosan bekerüljek az egyetemre.

Hadd kezdjem az elejéről:
Amikor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szívében úgy döntöttem, hogy jelentkeztem az orvosi egyetemre, egy nagy adag kíváncsiság volt bennem. Egyszerűen úgy éreztem, meg kell próbálnom.

A sok külön óra megérte a fáradozást: könnyen bekerültem az egyetemre, ahol újabb kihívások fogadtak: egy teljesen új, a gimnáziummal összevethetetlen oktatási rendszerhez kellett rövid idő alatt alkalmazkodni, és ott egy hónap után helytállni.

Ez elsőre nem sikerült, és az első számonkéréseimen elvéreztem.

Majd összeszorítottam a fogamat, és megfigyeltem, ki hogy tanul, megkérdeztem a felsőbb éveseket, hogy nekik milyen stratégia vált be a legjobban, és így megalkottam az én tanulási módszeremet, ami azon kívül, hogy biztosította nekem az orvosi szakkollégiumba való bejutást, adott nekem annyi szabadidőt, hogy foglalkozhassak a hobbijaimmal is, illetve később munkát vállalhassak az egyetem mellett. Itt kezdett el érdekelni a coaching, és a társaimon való segítés is. Ezért is jelentkeztem mentornak, hogy segíthessem az alsóbb évesek fejlődését.

A stratégiám sikeresen átjuttatott a hatéves képzésen, és felvettek egy hihetetlenül érdekes kutatásba: a Magyar Tudományos akadémiával partnerségben kutattam orvosi mesterséges intelligenciát másfél évig. 

Még az egyetemi évek alatt fogalmazódott meg bennem, hogy a mentori tudásomat szeretném kiírni magamból, hiszen ez egy olyan könyv lenne, ami tartalmazza, hogyan lesz valakiből végzett orvos. És hasonló még nincs a magyar könyvesboltokban.

Én akartam lenni az első szerző, aki feltesz egy ilyen könyvet a nagy könyváruházak aranybarna polcaira.

Ezért a főállásom mellett hajnalban keltem fél éven keresztül, hogy a kézirat első változata megszülessen. Meg is jegyezték az akkori ismerőseim, hogy milyen korán válaszolok az e-mailekre. :)

A kézirat megszületése alatt belefogtam egy másik könyv megírásába is, amellyel igazából megtanultam könyvet kiadni. Ezt “Medical statistics made easy” címmel megtalálod ezen a weboldalon is. Ez a statisztika különtanári tudásom összefoglalója.

Aztán felmondtam a munkahelyemen és teljes mértékben a könyvek elkészítésére fókuszáltam.
Nagyon embert próbáló időszak volt, de 2019 áprilisában kiadtam a statisztika könyvemet, és 2020 szeptemberében megjelent az Így végeztem el az orvosit is!

Ezután hihetetlen büszkeséggel töltött el, hogy az Így végeztem el az orvosit első nyomása elfogyott 2021 elejére, illetve számtalan könyvbemutatón voltam gimnáziumokban, online és offline egyaránt. 

Ezzel a könyvvel egy vízióm van:

Tudatos orvostanhallatókat szeretnék nevelni ezzel a könyvvel! Azt szeretném, hogy mindenki a lehető legjobban, legelégedettebben jusson ki az egyetem és a karrierválasztás labirintusából.

Ha érdekel a könyvem, IDE kattintva többet is megtudhatsz róla.