FEBR 12. 23:59-IG EGYÓRÁS VIDEÓ SOROZAT A RENDES KÖNYVET TARTALMAZÓ CSOMAGOKRA!

Két hasznos tipp, ha többet kihozni az otthon tanulásból.

Jó néhány tanítványom keresett meg azzal, hogy ha van egy kis szabadidejük, szeretnének otthon többet tanulni az órákra, mint amennyit én feladtam, vagy következő órára kérek tőlük.

"Tanuljak valamit előre?"
"Mit szólnál hozzá, ha szavakat tanulnék?"

Ehhez hasonló kérdések gyakran merülnek fel. Nézzünk három fontos tanácsot ebben a témában:

     1. Ne tanulj előre!

 • Teljesen mindegy, hogy milyen szuper könyvből tanulnál, mennyire szeretsz új ismereteket elsajátítani, vagy csak le akarsz tudni egy kötelező anyagrészt a nyelvvizsga követelményei közül, az előre tanulás halálos bűn az angol nyelv tanulásában! Nem éri meg!
 • Fókuszálja arra, hogy a már átbeszélt, végigrágott tananyagot nézd át még egyszer, vagy a pár hónappal ezelőtti anyagrészeken rágd át magad. Ezzel sokkal többet segítesz magadon, mert így a kötelező számonkérés - rendszerint nyelvvizsga, vagy érettségi - előtt nem vesz el annyi időt az ismétlés.
2. Tanulj szavakat!
  • De ne akárhogy!
  • Mindig olyan témában mélyíts először, ami lázba hoz, ahol nem kötelező teher az, hogy az ismeretlen szavaknak utána kell nézned!
  • Keress egy olyan témát, ami érdekel. Lehet akármi: divat, stílus, autók, pénzügy, játékok, technikai újdonságok, stb. - és nézz meg a terület egyik híres Youtuberével, vagy ikonjával egy interjút angolul. 
  • Rendszerint ezeknek az interjúknak van rövid összefoglalója, amiből átlátod a lényeget. Az interjú meghallgatása alatt, vagy után pedig jöhet a "szótárazás" (javaslom a Glosbe nevű appot erre a célra, mert sokkal könnyebb, mint egy hagyományos háromkilós szótár, és hihetetlenül megbízható). Nem muszáj videómegosztón hang alapú interjút keresned. Kereshetsz egy hosszú facebook, bejegyzést is egy amerikai példaképedtől, ez már ízlés dolga.

   Végezetül, pár hasznos link az otthon tanuláshoz:

  • www.glosbe.com - ez a Glosbe szótár internetes verziója
  • www.quizlet.com - ez egy ingyenesen is felhasználható online tudásbázis: készíthetsz magadnak tanulókártyákat, és ha már nagyon unod, hogy eltűnik/összegyűrődik a szótárfüzeted, akár ebbe is gyűjtheted az órán felírt szavakat.

   

  Szólj hozzá